Gërshetimi kuantik dhe nënvetëdija kolektive. Fizika dhe metafizika e universit. Interpretime të reja

  • €3,50
    Prezzo unitario per 
Imposte incluse. Spese di spedizione calcolate al momento del pagamento.


Botim në format elektronik. Gjuhë shqipe.
Numri i faqeve të këtij libri të shtypura në letër: 70.
Ilustruar.
Copyright 2020
Autori: Agim Zhupa.


Carl Jung dhe Wolfgang Pauli punuan përkatësisht në fushën e shpirtit dhe në fushën e fizikës. Këta dy sektorë konsiderohen absolutisht të papajtueshëm me njëri-tjetrin. Në fakt, materializmi shkencor mohon ekzistencën e ndonjë përbërësi psikik në universin e njohur.

Pavarësisht nga distanca e madhe midis disiplinave të tyre, dy shkencëtarët krijuan një bashkëpunim që zgjati më shumë se njëzet vjet. Gjatë asaj periudhe ata kurrë nuk pushuan së kërkuari një "element bashkues", të aftë për të pajtuar shkencërisht teoritë e dimensionit psikik me ato të dimensionit material.

Fatkeqësisht, dy shkencëtarët nuk arritën ta përfundojnë këtë teori gjatë jetës së tyre.

Sidoqoftë, të dy ishin profetët e një interpretimi të ri shkencor të universit. Në fakt, evolucioni i njohurive në fushën e fizikës kuantike, dhe veçanërisht konfirmimet eksperimentale të fenomeneve të tilla si ngatërrimi kuantik, kanë bërë aktuale teoritë e tyre. Sot ideja e një universi që nuk është i ndarë në "objekte materiale" shfaqet fuqishëm. Universi nuk është i ndarë në shumë pjesë, por përbëhet nga një realitet i vetëm, i përbërë nga shpirti dhe materia.

Ky është realiteti që C. Jung dhe W. Pauli e quajtën "Unus mundus". Lënda dhe psikika kanë dinjitet të barabartë dhe së bashku kontribuojnë në ekzistencën e universit.

"Cenacolo" është një vend i njohurive dhe studimeve. Ne besojmë se është mjedisi më i përshtatshëm për të rifilluar punën nga pika ku Carl Jung dhe Wolfgang Pauli u larguan.

Ne mund të pohojmë se, sot, risitë shkencore u japin fisnikëri hulumtimeve të tyre dhe i projektojnë ata drejt interpretimeve edhe më të guximshme sesa vetë kishin imagjinuar.

Carl Gustav Jung ishte një psikolog dhe psikoterapist zviceran, i njohur për teoritë e tij mbi nënvetëdijen kolektive dhe sinkronizmin e ngjarjeve. Wolfgang Pauli është një nga baballarët e fizikës kuantike. Në W. Pauli mund të themi se në vitin 1945 ai mori Çmimin Nobel për studimet e tij mbi një parim themelor të mekanikës kuantike, i njohur si "parimi i përjashtimit të Paulit".

 

*** NOTNIM PERSR VERSIONIN ELEKTRONIK (EBOOK) ****

 SI TE BLEJME. EBOOK-et tona mund të blihen në këtë sit, praktikisht nga e gjithë bota, nëse nuk ka kufizime lokale në përhapjen e internetit.

Zakonisht, librat tanë elektronikë janë në dispozicion në libraritë më të mira në internet: Apple, Amazon, Kobo, Tolino, Scribd, 24Symbols, Vivio, etj. Çdo shitës me pakicë mund të aplikojë çmime të ndryshme dhe mënyra të dorëzimit.

 PAGESA Për EBOOK-et ne pranojmë parapagim vetëm me kartë krediti, Paypal ose metoda të tjera.

 DORIVZIMI DHE SHKARKIMI.

Sapo pagesa të ketë përfunduar, lidhja e shkarkimit shfaqet në faqe. Përveç kësaj, ju menjëherë do të merrni një email me lidhjen, kështu që mund të shkarkoni librat edhe në ditët në vijim. Nëse nuk e gjeni emailin, shikoni në kutinë SPAM ose konsideroni disa minuta me vonesë.

KUJDES: Mund ta shkarkoni skedarin maksimumi tre herë në 30 ditët në vijim.


Ti consigliamo anche